Rasestandard fra Norsk kennel klubb (trykk på linken): 

https://www.nkk.no/getfile.php/132006886-1525256868/Filer/Rasestandarder%20-%20nedlastingssenter/Gruppe%2001/Chodsky%20Pes%20FCI%20000.pdf

 

Rasestandard:

Gruppe 1: Bruks- hyrde- og gjeterhund. Midlertidig godkjent i FCI, kan får cert, ikke cacib

Opprinnelsesland/hjemland: Tsjekkia

Chodsky Pes er en middels stor gjeterhund med rektangulær kroppsfasong. Pelsen skal være lang (5- 12cm) med rikelig med underull, noe som gjør den robust og i stand til å tåle all slags vær. Fargen skal være sort eller metallisk sort med klare gule (tan) tegninger, jo klarere, jo bedre.

Når det gjelder Chodsky Pes sine proporsjoner så skal kroppslengden være 110% av mankehøyden. Brystdybden 49% av mankehøyden. Snutepartiet 46% av hodets lengde.

Rasens hode skal være edelt og i proporsjon til kroppen, hverken massivt eller for lett, med korte, tett ansette ører. Skallen skal være flat og smalner gradvis av mot øynene langs pannefuren, som er lett markert. Øyebrynbuene skal ikke være framtredende. Nakkenølen kan kjennes, men er ikke godt synlig. Stoppen er hverken skarp eller utydelig. Snutepartiet er kileformet og litt kortere enn skallen med stramme lepper. Øynene er mandelformet og brune. Den skal ikke ha løshud under øynene og kinnene skal ha flat muskulatur. Rasen skal ha saksebitt og fullt tannsett.

Chodsky Pes skal være harmonisk bygget med alle kroppsdeler i balanse, som gjør den kompakt og elegant. Den har en lang og elegant hals og manke og skal bevege seg lett og fritt.